9.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Плодове, които ви помагат след прекомерна консумация на алкохол

Обилните трапези предполагат и прекомерна употребата на твърд алкохол.

В празничната еуфория е трудно да се контролира количеството на изпитото и да се въздържаме да не пробваме различни алкохолни напитки. И съвсем не е изненада, че на сутринта много хора се чувстват зле. Боли ги глава, вие им се свят, измъчва ги жажда, ръцете им треперят. Всичко това са признаци на махмурлук.

За да бъде утрото след празника весело и бодро, не е задължително да се отказваме от алкохола на празничната трапеза. Просто трябва правилно да съвместим Нова година и алкохола. Най-безвредните напитки могат да доведат до тежък махмурлук, ако нямаме чувство за мярка. В същото време, твърдият алкохол на празничната трапеза няма да навреди на здравето, ако се употребява в разумни количества.

Предлагаме Ви да си набавите някой от тези плодове, за да имате под ръка след Новогодишната вечер

Банани

Бананът е плод, който трябва да имате, ако пиете алкохол. Плодът съдържа калий, който се изчерпва поради консумацията на алкохол.

Ябълки

Пектинът и други съединения в ябълката ще детоксикират и прочистят храносмилателната ви система. Ябълките помагат за намаляване на възпалението на червата, което се причинява от пиенето на алкохол.

Цитруси

Яжте цитрусови плодове, ако пиете алкохол. Богати на витамин С, те ще стимулират черния ви дроб да премахне токсините от тялото и е страхотен антиоксидант. Можете да ядете портокали, сладък лайм или лимони.

Различни плодови сокове

Пиенето на плодови сокове, които съдържат фруктоза и витамини В и С, може да помогне на черния дроб да изхвърли алкохола по-успешно. Въпреки че много често пиенето на сок може да помогне за метаболизма на алкохола, то не засяга симптомите на интоксикация.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles