10 C
София
вторник, април 23, 2024
spot_img

Пожар в „Пирогов” погуби двама болни (ВИДЕО)

Избухнала е кислородната система в стаята им

Пожар пламна в „Пирогов” към 4.00 часа тази сутрин във Второ вътрешно отделение. Избухнала е кислородната система в стая на болни, двама са починали, съобщи първа тази сутрин NOVA TV. Загиналите са пациент на 55 и на 68 години.

Кадри BGNES, качено от You Toube

Временно изпълняващият длъжността директор на лечебното заведение проф. д-р Николай Габровски обясни, че въпросната апаратура е нова и добре поддържана.

Към мястото на пожара са изпратен веднага четири линейки с дежурни екипи от Центъра за спешна медицинска помощ. Целта е била да транспортират пострадали пациенти към други болници, ао има необходимост. Оказало се е обаче, че това на не се налага. Болните, които са били в стаи, близо до взрива са преместени от Второ вътрешно в други отделения на „Пирогов”.

Спешната болница отвори гореща телефонна линия: 02 915 45 40, съобщи временно изпълняващият длъжността директор на болницата проф. д-р Николай Габровски. Той призова линията да използват само роднини и приятели на настанени в засегнатото от огъня Второ вътрешно отделение. На нея ще се дава информация за хората, настанени в „Пирогов”.

Снимка: BTV

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles