20.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Показват 25 минути от новия филм „Петя на моята Петя“ в Бургас

Тематичната вечер ще започне с рецитала „Памет за Петя“

От: Стефан Минчев, Бургас

Двадесет и пет минути от „Петя на моята Петя“ ще бъдат показани за първи път на 4 декември в Бургас. Публиката ще види няколко ключови сцени от най-новия български филм за големия екран, който все още е в процес на обработка, и ще може да зададе своите въпроси към авторския екип.

За събитието в града ще пристигнат продуцентът Николай Урумов („Домашен арест“, „Кантора Митрани“, „Вила Роза“), режисьорът Алексадър Косев („Столичани в повече“, „Домашен арест“, „Кантора Митрани“, „Дървото на живота“, „Връзки“, „Откраднат живот“, „Скъпи наследници“), операторът Иван Вацов („Вила Роза“, „Привличане“, „Expendables“), сценаристите Нели Димитрова („Love.net“, „Възвишение“, „Връзки“, „Домашен арест“, „Скъпи наследници“) и Валентина Ангелова („Под прикритие“, „Домашен арест“, „Скъпи наследници“), както и част от актьорския състав, включително Алиса Атанасова, превъплътила се в ролята на Петя Дубарова.

Тематичната вечер ще започне с кратък рецитал по стихове на незабравимата бургаска поетеса, в изпълнение на младите актьори от драматичен театър „Адриана Будевска“ – Никола Парашкевов, ученик на Стефан Данаилов, и Ива Трифонова, възпитаничка на Боню Лунгов. Веднага след това ще бъдат излъчени кадрите от филма.

Домакин на събитието ще бъде Културният център „Морско казино“, зала „Георги Баев“, с начален час 19.00. Входът е свободен, а местата са 100-120.

„Петя на моята Петя“ е продукция на „БЪФ пикчърс“, копродуцент е „Концепт студио“, реализирана е с финансовата подкрепа на Националния филмов център и Община Бургас.

Филмът отдава почит на поетесата Петя Дубарова, през разказ за живота на едно съвременно момиче със същото име и подобна съдба. В него участват много актьори, родени тук или свързани с Бургас, както и близо 500 жители на града като статисти.

Следвай ме – Култура

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles