14.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Поклонението пред Стефан Данаилов е на 2 декември в Народния театър

Почитателите на легендата на българските кино и театър Стефан Данаилов могат да се простят с него на 2 декември от 11.00 часа във фоайето на Народния театър „Иван Вазов“, съобщиха от театъра. Той си издъхна тази нощ, четвърт час след полунощ, в 00.15 ч., във Военно-медицинска академия на 76-годишна възраст.

Ламбо беше поставен в медикаментозна кома в началото на ноември, след като беше приет там по спешност заради събрана вода в белите дробове.

Сред наградите, които са му присъдени са званието заслужил артист, награда „Квиети“, Най-популярен актьор в Чехословакия, Аскеер за поддържаща мъжка роля в „Лоренцачо“, Орден „Стара Планина“ за принос в българската култура, наградата „Паисий Хилендарски“ на Министерството на културата за изключителен принос в българската култура, награда „Икар 2005“ на Съюза на артистите в България за цялостен принос в сценичните изкуства, „Аскеер“ за цялостен принос към театралното изкуство, орден „Златен век“ с огърлие от Министерството на културата за цялостен принос в областта на културата.

Данаилов е член на БКП от 1975 г. Делегат е на 44-тия, 45-тия и 46-тия конгрес на БСП.

В периода от 2005 до 2009 г. при управлението на коалиционно правителство на БСП, ДПС и НДСВ заема поста на министър на културата. През 2011 г. е кандидат за вицепрезидент с кандидат за президент Ивайло Калфин от БСП.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles