4.9 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Полезни алтернативни употреби на топките за тенис

Tennis Balls – съвременното наименование за тенис топките е разпознаваемо навсякъде.

Предшественици са топките от кралския тенис – били изработени на ръка от кожа или вълна, а вътрешността им била от конски косъм, меки тъкани и частички корк. Колко различно от днешните флуорисцентно жълти токпки с вътрешно налягане.

Тенис топките се изработват от еластичен каучук с добавен естествен каучук, облепен с плътен порест плат от вълна с добавен устойчив на износване найлон. Водещите компании използват новозеландска или австралийска овча вълна за плата.

Ако държите няколко топки за тенис подръка, ще можете да им намерите невероятни приложения вкъщи, а и да улесните живота си.

Тези малки флуоресцентни топки могат да бъдат нещо много повече от забавление – те могат да са новите ви най-добри помощници у дома. С тяхна помощ можете да почиствате дома си, да перете и сушите дрехите си, да премахвате драскотини от пода, да предпазвате стените и вратите си от увреждания и още много други употреби.

За какво още можете да използвате топките за тенис?

В сушилнята за дрехи

Увийте две тенис топки в алуминиево фолио и ги сложете в сушилнята с прането. Статичното електричество, което се образува чрез увиването на топката с фолиото ускорява процеса на сушене на дрехите, като едновременно с това ги прави по-пухкави.

Против надраскване на паркет и ламинат

Ако имате мебели вкъщи, които премествате често, това оставя драскотини върху дървените подове, върху ламината, понякога дори върху плочките. За да предпазите пода от надраскване, сложете по една тенис топка под крачетата на тези мебели. Ако ви притеснява цветът, просто боядисайте топката в желан от вас цвят, за да я направите по-малко видима.

За отваряне на буркани

Бурканите понякога са много трудни за отваряне. Ръцете ви болят след стискане и усукване, често неуспешни. Вътрешността на топката за тенис е гумена. Ако изрежете една топка във формата на капачка за буркан, с нея ще ви е по-лесно да обгърнете капачката, да стиснете без усилия и да я отворите. Външната мъхеста обвивка на топката ще помогне на ръцете да не се хлъзнат, а вътрешната гумена материя пък няма да се хлъзга по капачката.

Вместо протектор за катинари

Катинарите, които се използват в градината, в гаража или където и да е на открито, ръждясват по-бързо заради влагата и атмосферните условия. За да предпазите катинарите си, пробийте топка за тенис, издълбайте я толкова, колкото да можете да пъхнете в нея катинара. И сте готови – имате си протектор за катинари.

За масаж на гърба

Ако имате нужда от масаж на труднодостъпни места, топките за тенис могат да ви помогнат. Напълнете памучен чорап с няколко тенис топки и го придвижете по гърба си. Топките ще масажират приятно гърба ви на места, които не можете да достигнете.

Като стопер за врата

Ако ви е омръзнало да удряте вратата в стената при отваряне, с което да наранявате боята или латекса, както и самата врата, направете си стопери за врата с помощта на тенис топка. Просто я залепете за стената или я монтирайте върху механизъм, предназначен за целта.

Масаж на ходилото

С този масаж може да завършите тренировката и да разпуснете. Ако имате болезнени зони по тялото може да процедирате по същия начин както с ходилото. 

Поставете топката на пода и стъпете върху нея!

Започнете бавно да движете ходилото напред и назад, търкаляйки топката по дължината му!

Ако имате болезнена зона придвижете топката към нея и притиснете топката с крак за 5 секунди! След това отпуснете и повторете няколко пъти!

Тази лесна техника на масаж може да Ви предпази от множество неприятни проблеми с ходилото, а допълнително се постига и рефлекторно въздействие върху цялото тяло.

 Украса за вътрешна и външна употреба

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles