12.8 C
София
понеделник, септември 16, 2024
spot_img

Почина гей пингвинът Свен (ВИДЕО)

Той и партньорът му Меджик станаха популярни в цял свят заради връзката си, наскоро отпразнуваха шест години заедно

Почина най-популярният гей пингвин в света Свен. Той и партньорът му Меджик станаха популярни през 2018 година заради своята връзка, както и че отгледаха две пиленца – пингвинчета, съобщиха британското издание The Guardian, позовавайки се на авторитетни световни агенции.

Те живееха в аквариума на зоопарка в австралийската столица Сидни. Свен умря от естествена смърт малко преди 12-ия си рожден ден, уточниха от зоологическата градина. „Това е връзка едно на милион. Повече никога няма да видим такова нещо“, казва Рене Хауел, която се е грижела за тях.

Световните агенции припомнят, че гей двойката е станала символ за равенство в целия свят. Останалите птици изпратили Свен с песен. В природата, когато един пингвин умре, партньорът му не знае какво се е случило с него и започва да го търси.  Поради тази причина гледачите в аквариума решили да покажат на Меджик, че партньорът му си е отишъл, за да разбере, че той повече няма да се върне. Така те станали свидетели на изключително емоционален момент. Когато Меджик видял Свен, запял, като към него се присъединили и останалите пингвини.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles