19 C
София
неделя, септември 8, 2024
spot_img

Почина единият от пострадалите при в Елин Пелин

Въпреки усилията на лекарите от „Пирогов“ 49-годишен мъж издъхна, борят се за живота на дъщеря му, взривовете продължават и до момента

„Почина единият от пострадалите след взривовете в склада за фойерверки край Елин Пелин“, съобщи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Те започнаха да гърмят на 25 юьли вечерта (Виж ТУК и ТУК).

Това е 49-годишният мъж, който вчера беше приет в болница „Пирогов“ в София с 35% изгаряния и много силно обгазяване. Той е издъхнал късно снощи въпреки усилията на лекарите. „Екипи на „Пирогов“ все още се борят за живота на 20-годишната му дъщеря, която е с 85% изгаряния“, добави Стоянов.

Той заяви, че имат информация, че в склада има двама души. Става въпрос за сина на собственика – мъж на 22 години и друг човек, който е на 60 години. До тях обаче не могат да достигнат екипи, тъй като взривовете продължават и до момента. Инцидентът се случи вчера привечер, като сигналът беше подаден в 18.30 часа. Той е станал след края на работно време. Там би следвало да бъде само и единствено охраната, но е имало о хора, които са изготвяли пиротехнически изделия, които е трябвало днес са ползват на някакво мероприятие в страната.

Наблизо до складовете за фойерверки има и склад с 2 тона тротилов еквивалент. По думите на министър Стоянов той не е засегнат. Правят се постоянни облитания и с дрон, за да се наблюдава обстановката на мястото на взривовете. В центъра на терена със складовете все още има пожар. На недалечно разстияние от фаталните складове има и такъв на голяма магазинна верига за хранителни стоки, но той не е пострадал. Има обаче къща, разцепена на две от взрировете. Министърът посочи, че когато е въвеждан в експлоатация складът, би трябвало да е съобразен като разстояние от къщите на хората. „Според мен предстои едно дълго и тежко разследване, каза Стоянов.

Военен вертолет „Кугър“ започна облитания в района на складовата база за фойерверки край Елин Пелин, която от вчера гори и има взривове. На място, освен пожарни, водоноски, линейки и полиция, има и два автомобила на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ). Движението на автомобили е отцепено.

Очаквайте подробности.

Фото: БГНЕС

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles