5.8 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Премахнаха 30-сантиметрова киста в „Майчин дом”

Специалисти от “Майчин дом” извършиха сериозна операция по отстраняване на киста на яйчника на 51-годишна жена. Образуванието е било с размери около 30 сантиметра и се е намирало на левия яйчник. Екипът в състав доц. д-р Божидар Славчев, д-р Светлозар Славов и д-р Наталия Петракиева са се справили блестящо и пациентката е в стабилно състояние.

Операцията е била планова и е продължила около 2 часа. Въпреки че се е наложило лекарите да отстранят двата яйчника и матката, пациентката преминала успешно операцията и към момента се възстановява. След края на интервенцията кистата е изпратена за хистологично изследване, чрез което лекарите поставиха крайната диагноза. Резултатите потвърдили първоначалната констатация на екипа, че раковото образувание е доброкачествено и в начален стадии.

“Редовно извършваме сериозни операции от този тип. За нас това е нормално, тъй като в “Майчин дом” се намират най-добрите специалисти и поради тази причина повечето тежки случаи се насочват към нас.”, коментира д-р Славов, непосредствено след операцията.

 

 

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles