Приемат заявления помощи за отопление и през октомври

Хората с ниски доходи и уязвима ситуация ще бъдат подкрепени с 553,75 лева, съобщиха от Агенцията за социално подпомагане

 Заявленията за помощи за отопление ще могат да бъдта подавани до 31 октомври. Това съобщиха от Агенцията за социално подпомагане (АСП). Приемането им започна от 1 юли. Очаква се тази зима да бъдат подпомогнати общо 340 400 домакинства, за което в бюджета на Министерството на труда и социалната политика са предвидени 186,3 млн. лева. За целия отоплителен сезон – от 1 ноември 2024 г. до 31 март 2025 г., хората с ниски доходи и в уязвима ситуация ще бъдат подкрепени с 553,75 лева. Благодарение на корекционния коефициент, който се прилага във формулата за изчисляване на дохода, ръстът на пенсиите от юли т.г. няма да повлияе върху достъпа до подкрепа, увериха от АСП.

Над 306 000 заявления за целевата помощ за отопление са подадени до момента. Това е с 4.6% повече спрямо същия период на миналата година.

Подробности за подаването на документите за настоящата кампания са публикувани на сайта на АСП (виж ТУК). По електронен път документите могат да бъдат подавани и през новосъздадения от Министерството на електронното управление портал (виж ТУК).

Exit mobile version