26.3 C
София
вторник, април 16, 2024
spot_img

Проверяват повторно 8 съмнителни проби за коронавирус у нас

Осем съмнителни проби ще проверяват повторно с други китове и в друга лаборатория – Националната референтна лаборатория, за коронавирус.  Очаква се окончателните резултати да излязат в средата на деня. Това съобщи началникът на Оперативния щаб и на Военно-медицинска академия ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски. Пробите са от хора от Плевен.

Общо 171 проби от пациенти се изследват към момента.

В лабораторията на ВМА са изследвани 28 проби, от тях няма положителни. От там в понеденик са изписани шест пациенти, които са били под карантина. Предвижда се днес да бъдат изписани други пет.

„Системата с бърза помощ работи добре, макар и хората да са много натоварени. Отваряме втора клиника, за наблюдение на хората под карантина, каза още  шефът на щаба.

Над 17 987 са случаите на  covid-19 в Италия до вчера,към сутринта те са 9172.  Тя остава най-засегнатата страна в Европа, от снощи цялата държава е под карантина.

В Германия, Франция и Испания общо случаите са над 1000 случая, новите в Гърция са 11, с което стават общо 84, в Албания са 6, в Сърбия са 2, в Хърватия – 13,  в България все още 4.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles