10.2 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Продават торти с формата на спринцовки

Снимка: Das Schurener Backparadies

Лъжица захар помага за „преглъщане на лекарството“ в пекарна в град Дортмунд, Германия, която отбелязва годината на коронавирусната ваксина с торти с формата на спринцовки, предадоха световните агенции.

Тортите – спринцовки

От Das Schurener Backparadies не за първи път предлагат тематични изкушения – миналата година, когато стоките от първа необходимост изчезваха от рафтовете, а в супермаркетите цареше паническо пазаруване, от пекарната приготвяха торти с формата на превърналите се в скъпоценен продукт ролки тоалетна хартия. Собственикът Тим Кортум не крие, че първоначално се е притеснявал, че вкусната „спринцовка“ ще се стори „прекалена“ на хората.
С ваксинацията, която вече е в ход на много места по света, служителите в областта на общественото здравеопазване се притесняват, че нервността около новите лекарства, предназначени да сложат край на пандемията, могат да забавят прилагането им. „Първоначално бяхме скептични дали тортата с форма на спринцовка няма да се стори малко зловеща на хората. В крайна сметка обаче решихме да я правим. Офертата ни се оказа забавна дори за антиваксърите. Това е ваксина без никакви странични ефекти. И можете спокойно да се върнете за още една „доза“, защото е толкова вкусна“, казва собственикът на пекарната. Няма доказателства, разбира се, че тази торта с вкус на марципан може да направи нещо, за да защитите клиентите от коронавируса. Всъщност, имайки предвид връзката между наднорменото тегло и тежките случаи на заболяването, може да се случи точно обратното.

Следвай ме – Хоби / Шоу

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles