20.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Продължава кампанията за подмяна на старите печки в Бургас

От: Димитър Шишманов, Бургас

Продължава приемът на документи за безплатна подмяна на старите печки на твърдо гориво с нови отоплителни уреди на екологично гориво. В кампанията може да участват домакинства от Централна градска част, квартал „Възраждане“ и комплексите „Лазур“, „Братя Миладинови“ и зона Г на „Меден рудник“. Срокът за подаване на заявления е до 31 март на адрес гр. Бургас, ул. „Трапезица“ No 5 (зад хотел „Бургас“) – всеки работен ден от 15.00 до 19.00 часа.

Подмяната на старите печки на дърва се осъществява чрез Интегрирания проект по Програма LIFE – „Българските общини работят заедно за подобряване на качеството на атмосферния въздух“ на общините Столична, Бургас, Велико Търново, Монтана, Русе и Стара Загора.

Неговата цел е да се намали замърсяването на въздуха с фини прахови частици от битово отопление чрез замяна на старите печки на твърдо гориво с алтернативни форми на отопление.

В настоящия етап – Пилотна фаза, ще бъде приложен за първи път разработения подход за смяна на старите печки, а обхванати ще бъдат общо 80 домакинства. В последващата Основна фаза ще се подменят отоплителните уреди на още 1 914 домакинства.

Всички изисквания, на които трябва да отговарят кандидатите, необходимите документи, критериите за оценка и класиране са публикувани на интернет страницата на Община Бургас:  https://www.burgas.bg/bg/info/eventdetails/1440/38238.

На сайта са публикувани всички необходими бланки, които кандидатите трябва да попълнят за участие в програмата. Гражданите ще имат възможността да получат допълнителна информация и съвети при попълването на документите и на телефон 056/ 84 38 91.

Всеки от одобрените кандидати ще получи безвъзмездно новите отоплителни уреди, заедно с монтаж и демонтаж на старите печки. Гаранционният срок на оборудването е 5 години.

Кандидати, които са подали документи за участие в Пилотната фаза, но не са класирани, могат да бъдат кандидати и по основната фаза с вече подадената документация.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles