8.2 C
София
вторник, март 19, 2024
spot_img

Проф. Николаос Лудовикос представя покаянието като общение

Известният със завладяващото си слово гръцки духовник и академичен преподавател протопр. проф. Николаос Лудовикос ще гостува в София за представянето на своите „Беседи“ том 1 и том 2, издание на „Омофор“.  Специално за българските си читатели отец проф. Н. Лудовикос ще изнесе и беседа на тема „Покаянието като общение“  и ще бъде насреща за въпросите на българската публика. Това ще стане на 8 октомври (неделя) от 18.00 часа в аАула на Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ (пл. Св. Неделя 19)
Протопр. проф. Николаос Лудовикос е преподавател по догматика и философия в Солунската църковна академия. Изнася лекции в Православния институт на Кеймбриджкия университет, в университета в Дърам и в други висши училища и изследователски центрове в Европа. Автор е на книги, студии и статии, посветени на въпросите на пастирското богословие, православната догматика и психотерапия, психологическите проблеми и духовни терзания на съвременния човек като нарцисизъм и себелюбие, грях и вина, любов и страх.
В двата си тома с беседи, издадени на български език, авторът посвещава вниманието си на фарисейския тип духовен формализъм, от една страна, и на автентичния духовен живот – от друга; на фанатичната вяра и духовната свобода, на радостта от Божията благодат и усещането за богооставеност.  Преводач от гръцки и на двата тома e Константин Константинов, а в редакторския екип са включени доц. д-р Свилен Тутеков (богословска редакция) от Православния богословски факултет на ВТУ, Пламен Сивов, Мила Игнатова и Ирена Иванова.

Следвай ме – Вяра

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles