5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
spot_img

Пускат Е-система за заявяване на количества и вид ваксини

От нея ще се възползват общопрактикуващите лекари, съобщи диреторът на Столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев

Подготвя се онлайн система, предназначена за улеснение на работата на общопрактикуващите лекари при изпълнение на ваксинацията. Това съобщи д-р Данчо Пенчев, директор на Столичната РЗИ по време на днешното заседание на Софийския оперативен щаб във връзка с пандемията COVID 19.

Чрез системата общопрактикуващите лекари ще имат възможност да заявяват количество и вид на ваксини.

Д-р Пенчев съобщи, че до момента в София са направени над 200 354 ваксини. Очакват се нови доставки на ваксини и през следващата седмица, посочи също д-р Пенчев.

Кметът на София Йорданка Фандъкова посочи, че Столична община работи съвместно със Столичното РЗИ и ще продължи да оказва логистична подкрепа за по-добрата организацията на работа.

Продължава поставянето на ваксини и в 9 общински Диагностично-консултативни центрове. Екип на „Аварийна помощ и превенция“ извършва ваксинация в социалните домове за възрастни хора и на работещи в столичните театрите.

За днешния ден през ковид кабинетите в общинските поликлиники са преминали 324 пациента, от които 77 са положителни или 23%.

Констатира се тенденция за намаляване на заболеваемостта в София, каза също д-р Пенчев, както и директорите на общинските многопрофилни болници Първа, Втора, Четвърта и Пета МБАЛ, в които са разкрити ковид отделения.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles