20.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Първата актриса робот с роля в сериал

Хуманоидът Айпера разказа историята си във видео интервю

Турският хуманоиден робот Айпера ще участва във филм и телевизионен сериал, съобщиха турски медии. Айпера разказа историята си във видео интервю на арт панаира Съвременен Истанбул.

„От Истанбул съм, но родината ми е Интернет“, споделя първата актриса робот, която вече е „подписала” договор с продуцента Бирол Гювен да се снима в сериал.

Тя предпочита да бъде наричана „дигитален човек“ вместо робот. Рождената й дата е 26 октомври 2020 г., но е на 21 години. Има Инстаграм профил, в който споделя снимки от ежедневния си живот и въздейства на последователите си. Планира да подпише договор и за концерт през лятото, става ясно от видео интервюто, съобщава турската частна телевизия НТВ.

„Мога да кажа, че искам да стана всичко, в етап на промяна и трансформация съм“, споделя тя в интервюто, представено в панела Plugin, посветен на новите медии и дигитално изкуство.

Пред Анадолската агенция продуцентът Бирол Гювен уточни, че филмът с участието на Айпера ще се нарича „Дигитален човек“ и ще бъде представен през 2022 г. Планира се също участие на дигиталната актриса в телевизионен сериал и реклами. Искаме да превърнем Айпера в „световноизвестна актриса“, сподели продуцентът.

Турският хуманоиден робот е бил създаден с правителствена помощ от екип, включващ дизайнера Багер Акбай, писателя на научна фантастика Тевфик Уяр, компютърният инженер Зейнеп Нал Сезер. При създаването на образа на хуманоида са били приложени естетичните стандарти на турския народ, обясниха от екипа.

Снимка: Рixabay

Следвай ме /Хоби – Шоу

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles