18.1 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Пътищата опасни от неделя – сняг и силен вятър

Пътищата отново стават опасни през следващата седмица, когато се очакват заледявания в резултат на снеговалежи и силни североизточни ветрове, предупреждават от Агенцията пътна инфраструктура. По информация на метеоролозите от БАН влошаването на времето ще започне от неделя (25 февруари). О там предупреждават и за възможни снегонавявания и виелици.

Шофьорите, които тръгват на път да проверят изправността на автомобилите, да са със симни гуми, да не предприемат екстремни скорости, а да се съобразяват със зимните условия и да карат с повишено внимание, предупреждават от Агенцията по пътна инфраструктура.

От АПИ увериха, че снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за осигуряване на проходимостта на пътищата от републиканската мрежа. На разположение са 3000 снегорини и друга помощна техника.

Информация за пътната обстановка шофьорите и техните близки могат да получават денонощно на телефон: 0700 130 20, на който ще им отговарят инспектори от АПИ, от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg и интернет страницата на АПИ – www.api.bg

 

Следвай ме – Общество

 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles