8.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Разследват лекар за убийството на болни от COVID-19

Италианските следствени служби и прокуратурата разследват лекар за убийството на болни от COVID-19, съобщи РИА Новости.

Според разследването лекарят специално е инжектирал пациенти с това заболяване с лекарство, което причинява респираторна депресия. В резултат на неговите действия двама души са починали. В един случай аутопсията разкрива наличието на лекарство в тъканите и органите на пациент, което може да причини смъртта му, ако дозата бъде надхвърлена, съобщава Brescia Today.
La Repubblica пише, че по време на епидемията, бушуваща в Италия, д-р Карло Моска буквално е бил в челните редици на борбата срещу коронавирусната инфекция. Самият лекар каза, че „всяка смяна е била борба за спасяване на възможно най-много животи“. Обвинението в убийство на поне двама пациенти, изтъкнато от прокурорите в Бреша, може да обърне историята на героичната борба на лекаря срещу пандемията.
Все още не са ясни мотивите за убийството на пациенти с коронавирус от д-р Моска. Кореспонденцията на болничните сестри беше приложена към делото, в което те подозират лекаря в убийството на пациенти, за да освободи легла в лечебно заведение. В същото време са го наричали луд помежду си. В момента той е под домашен арест и очаква делото в съда.

Следвай ме – Общество 

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles