12.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Реабилитираха яйцата, пазят зрението

Лошата репутация на яйцата е реабилитирана. Редица проучвания показват, че те имат много по-добър ефект за нашето здраве, отколкото вреди, както се твърдеше години наред.

Оказва се, че те са изключително полезни за зрението и дори предпазват от слепота в резултат на старческо перде и магуларна дегенерация. Това им свойство се дължи на разнообразните антиоксиданти, както и на витамин А, съдържащи се в тях.

Сварените, пържените или печените яйца са добър съюзник в свалянето на излишните килограми, тъй като засищат. Те съдействат за натрупването на повече мускулна маса, затова се препоръчват на хора, които ваят фигурата си с фитнес или други спортове. Същевременно, в някои случаи яйцата подпомагат запазването на кръвното в нормални граници. Този животински продукт е богат на аминокиселини HDL холестерол (добър холестерол), от който се нуждаят всички органи и системи, за да бъдат здрави. Яйцата съдържат холин – важен водоразтворим хранителен елемент, който служи за изграждането на клетъчни мембрани и стимулира центъра на паметта в мозъка.

 

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles