10.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Рекорд: събраха 43 тона капачки

Средствата от предаването им ще подпомогнат купуването на детска линейка за Варна и североизточна България, цената й е 200 000 лева

43 000 кг, което прави 43 тона пластмасови капачки бях събрани по време на кампания „Аз Вярвам и Помагам“, която се проведе в събота, 30 април, до катедралния храм „Свето Успение Богородично“ във Варна. Това съобщи Владислав Николов – председател на едноименното сдружение.

Те ще бъдат предадени за рециклиране в помощ на природата, а събраните средства ще подпомогнат кампанията за събиране на сумата от 200 000 лв. за купуването на детска линейка, която ще се дари за нуждите на Варна и Североизточна България.

„От началото на кампанията през 2015 г. през последните седем години заедно с хиляди хора сме събрали и предали за рециклиране вече над 219 тона капачки, а със събраните средства сме закупили и дарили 22 значими медицински апаратури, които са помогнали и спасили хиляди детски животи, поясни Николов. За нас ще бъде чест и удоволствие да ни съдействате през вашите медийни канали и възможности да споделите информацията с Вашата аудитория и по този начин повече хора да бъдат информирани”, допълни той.

Николов и съмишлениците му благодарят на всеки, който подкрепя кампанията, събира капачки и стотинки, с което помага да спасяваме детски животи.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles