10.9 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

Ресторантите и казината отворени от 1 март

Възобновяват конгресите, семинарите и конкурсите при 30% заетост на залите

Със заповед на здравния министър Костадин Ангелов заведенията за хранене, каквито са ресторантите, бистрата,  кафенетата и тези развлечения, по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, ще бъдат отворени от 1 март, между 6.00 и 23.00 часа. Това не важи за дискотеките,  бар-клубовете, пиано-баровете, бар-вариететата и нощните барове, които ще отворят от 1 април. Изискванията към обектите, които ще отворят на 1 март, са да използват не повече от 50% от капацитета си, при настаняване на не повече от 6 души на маса и носене на защитна маска за лице от персонала.

Отново от 1 март, в часовия диапазон между 6.00 и 23.00 часа работата си могат да възобновят и игралните зали и казината, при използване на не повече от 50% от капацитета си и носене на защитна маска за лице от персонала и посетителите. Разрешава се и провеждането на групови туристически пътувания с организиран транспорт в страната, а от 1 април – и в чужбина. Разрешават се още и изложенията при създаване на организация за еднопосочно движение и спазване на физическа дистанция от 1,5 м. между посетителите.

От 1 март се разрешават присъствените учебни занятия в училищата за ученици със сензорни увреждания.  Конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси и други обществени прояви са разрешени при използване на 30% от капацитета на помещенията

С пълния текст на Заповед № РД-01-132/26.02.2021 г. може да се запознаете ТУК.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles