20.8 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Салата „Зимна вечер”

В Бългапия под наименованието „руска салата” се разбира предимно салатата „Оливе”, както и всичко салати, в които има майонеза.

Действително, в „руските салати” майонезалат, киселите краставички, маринованите моркови и сваренте или пушени меса са №1, защото за онези географски ширини  пресните зеленчуци  са деликтес още от средата на месец септември. По тази причина всяка „руска салата” на практика е не само отлично мезе за чашка вино, водка или друг алкохол през есента и зимата, но може да бъде и достатъчна за вечеря.

Сайтът „Следвай ме” ви предлага рецепта на рускала савата „Зимна вечер”. Сръчните домакини ще отделят за нея не повече от 20-30 минути.

Продукти: гъби мариновани – 200 г., картофи сварени – 2 броя (големи),  морков сварен – 1 брй (голям), пилешко варено (пушено или печео)  -200 г., зелен лук – 50 г. твърд  кашкавал – 50 г, майонеза – 100 г, сметана -100 г, чесън – 1 скилидка, копър – на вкус.

 Приготвяне: В съда, в който ще се приготвя салатата се слагат нарязните мариновани гъби. Прибавя се лукът. Отделно се приготвя сосът от добре разбърканата майонеза и сметана с чесъна и копъра. Намазват се гъбите и лукът с част от соса. Отгоре се посипват сварените и настъргани картофи, намазва се част от соса, следва ред от сварените и настъргани моркови, след тях сос, ред натрошено пилешко месо, намазва се със соса. Отгоре се посива настърганият кашкавал.

 

Следвай ме –  Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles