11.2 C
София
вторник, април 23, 2024
spot_img

Само 6 нови заразени с коронавируса у нас

Само 6 са  новите случай на коронавирус у нас за вчерашния ден.  Това съобщи главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

През денонощието няма нови заразени деца и медици, съобщи доц.Ангел Кунчев.

Новооткритите случаи са от общо направени 346 проби. От положителните четирима са в София и по един в Благоевград и Пазарджик Трима са хоспитализирани. Починали няма.

Доц. Кунчев подчерта, че в училищата са взети всички мерки и са безопасно място откъм инфекции.

Той цитира данни за разпространяването на заразата по света, от които става ясно, че водещите все още са САЩ, Бразилия и Русия. На четвърто място е Великобритания.

В САЩ новозаразените за неделя са 20 350, в Бразилия – 16 409 и в Русия 9 268. Съответно починалите са 638, 480 и 138. на Острова те са 115.

„Прави впечатление, че епидемията продължава да се разраства в Южна Америка, като високи стойности на заболеваемост   се отчитат и в Перу, и в Чили. На Балканите няма особена динамика. Най-много случаи на новозаразени са установени в Турция – 839 и 25 починали, в Румъния 124 и 7 починали, в Сърбия 31 и 1 починал. Висок брой отчитат Северна Македония – 62 новозаразени и 2 починали. В Босна и Херцеговина новозаразените са 16, в Гърция са 2-ма”, каза още доц. Ангел Кунчев.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles