11.8 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Свещеник удави 6-месечно бебе по време на кръщане в Румъния

В реанимацията извадили 110 милилитра вода от белите му дробове

Румънската прокуратура започна разследване по обвинения в непредумишлено убийство срещу свещеник от североизточния окръг Сучава, след като шестмесечно бебе почина след кръщене, съобщава сайтът „Зиаре”.

Малкият Юстин е починал в понеделник, след като в неделя беше приет в критично състояние в окръжната болница в Сучава.

Бащата на детето обвини свещеника, че е предизвикал трагедията, потапяйки плачещото бебе в купела с вода по време на църковния ритуал.

Лекарите от спешното отделение заявиха, че по време на реанимационните действия са извадили 110 милилитра вода от белите дробове на бебето.

Това не е единственият трагичен инцидент, свързан с практики в Румънската православна църква. На 20 февуари 2007 г. съдът в североизточния румънски град Васлуи осъди свещеникът Даниел Корогеану и  четири монахини за задържане в плен и смъртта на послушницата Маричика Корничи. Духовникът получи 14-годишна присъда лишаване от свобода. Той е извършил ритуал по екзорсизъм за младата жена, довел до смъртта й. По същото дело тогава бяха осъдени и четири монахини.

Осъденият Даниел Корогеану

Починалата послушница Маричика Корничи била лекувана от шизофрения, но когато състоянието й се влошило, настоятелят на монашеската обител Даниел Корогеану и четирите калгерки решили да прибегнат до екзорсизъм.

23-годишната Корничи е била прикована върху кръст в продължение на няколко дена без храна и вода Тя е починала от обезводняване, изтощение и задушаване. Една от монахините беше осъдена на осем години затвор, а останалите три получиха петгодишни присъди.

Следвай ме – Общество / Вяра

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles