11.8 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Свинско по френски, запечено с кашкавалено сирене и гъби

Дни ни делят от Нова година и поредната празнична трапеза.

Отлично качество за всеки

По Коледа вече сте поднесли най-доброто от своята кухня и недоумявате с какво да изненадате своите близки. „Следвай ме” ви предлага една оригинална рецепта за свинско по френски, запечено с кашкавалено сирене. За него е идеално червеното вино, както и розето. Всичко необходимо за вашата трапеза с отлично качество и на изгодни цени можете да закупите във веригата магазини АВАНТИ. Вижте ТУК и ТУК.

Продукти (за 14 порции): свинско – 1 – 1 ½ кг  , гъби печурки – 1 кг, твърдо кашкавалено сирене – 200 г, кромид лук – 2 глави, червени домати – 2 броя, горчица – на вкус, черен пипер смлян – на вкус, сол – на вкус, олио за запържване.

Приготвяне: Гъбите се измиват, нарязват и запържват. Изчистеният лук се нарязва на колелца и се прибавя към тях. Пържи се до изпаряване на водата и прозрачност на лука. Готовата смес се изсипва в чиния. Твърдото сирене, тип кашкавалено, се настъргва на ренде и се слага настрани. Месото се нарязва на ленти с ширина около 1,5 см. Леко запържете късчетата месо, но не до пълна готовност. Намажете тавата за печена с олио или застелете с хартия за печене. Наредете късчетата месо, намажете ги с горчица, посолете с пипер и сол. Върху тях сложете на плътен слой гъбите с лука. Върху тях наредете кръгчета домати. Печете около 30-35 минути при 200 градуса. Изтеглете тавата от фурната, посипете с настърганото кашкавалено сирене и отново сложете да се запече.

Блюдото се сервира горещо.

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles