13.8 C
София
вторник, април 16, 2024
spot_img

Селин Дион засегната от болестта на „статуите”

Със синдром на скованата личност е, отменя европейското си турне

Селин Дион – емблемата на световната поп музика е засегната от страшно неврологично заболяване. Наричат го болестта на статуите, тъй като сковава човека до такава степен, че не може да помръдне без болка, съобщиха световните медии.

За диагнозата си не скри и самата Селин Дион, която разказа за нея в Истаграм.  

„От дълго време се боря с този здравословен проблем. Трудно ми е да говоря за всичко, което преживявам. Постоянните спазми пречат на нормалния ми живот – понякога не мога да се движа, нито да пея”, разказва 54-годишната звезда. И добавя, че за нея се грижи екип от професионалисти, който прави всичко възможно да ѝ помогне да възвърне добрата си форма”, написа тя в социалната мрежа.

Редкият синдром, от който страда един на 1 млн. души, блокира движенията и говора на болния.

В пост в Instagram, през сълзи, певицата споделя, че именно състоянието ѝ е причината да отмени европейското си турне. То трябваше да започне през февруари.

Синдромът на скованата личност (SPS) е прогресиращо неврологично заболяване. Причината за възникването му не е установена от науката. Засега е ясно само, че е резултат от грешен автоимунен отговор в мозъка и гръбначния стълб. Понякога то е бъркано с Паркинсон и множествена склероза.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles