9.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Силно земетресение разтърси Северна Македония, усетено е и у нас (Видео)

Първото земетресение, възникнало в 22 часа и 43 минути, е с магнитуд 5,6 и най-силно са го осетили в югозападната част на РС Македония с интензивност от V-VI градуса . В централната част на страната е имало трусове с интензивност от IV степен, а в Скопие и околностите с интензивност от III – IV степени.

Второто земетресение е усетено в 22:53 часа с магнитуд 4,2 и е усетено от населението в югозападната част на страната с интензивност IV степен. Според досегашните данни тези земетресения, с изключение на малко безпокойство сред населението, не са причинили материални щети в Скопие, казват от Сеизмологичната обсерватория към Природно-математическия факултет в Скопие.

Трусовете по силно са били усетени в Битоля с магнитуд 5,8. От там хората казват че „Првия трус е бил много силен, даже гояма част от тях са се сабудили. Хората там са прекарали цяла нощ на улицата от страх.

От земетресението в Битоля са нанесени значителни материални щети, в повече блокове стените са напуканали, но добрата новина е че няма пострадали хора.

Видео: Телма ТВ

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles