18.1 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Скумрия на фурна с лимони и домати

В летните месеци, заради горещините, повечето хора предпочитат постните ястия, разнообразени с риба.  Впрочем, рибата е отличен вариант за добро здраве.

Магазини със стоки за всеки вкус

Тя съдържа различни микро- и макроелементи, витамини, аминокиселини и разбира се, важните омега- 3 мастните киселини, така необходими за здравето.

Скумрията е богата на всички тези неща. Освен това, тя е достъпна за всеки. В добавка с бяло вино или бира всяко ястие с нея е изключителн вкусно. Продукти за вашата трапеза можете да закупите от магазини АВАНТИ. Вижте ТУК и ТУК къде се намират те.

Продукти (при необходимост удвоете количествата): скумрий – 2 бр., сол – на вкус, растително масло – 20 г, смлян черен пипер – 2 г, краве масло – 30 г, домат – 1 брой средно голям или половин голям, лимон – 4-5- резенчета, кромид лук – 1 брой неголяма глава.

Приготвяне: Рибата се почиства и измива. Влагата се попива с кухненска хартия. Доматът се реже на филиики, лимонът на резенчета, а лукът на кръгчета. Фурната се включва на 180 градуса.

Рибата се реже на парчета. Осоляват се и се опиперват. Във формата за печене се слага фолио, намазано с олио. Отгоре се слагат късчетата риба. Между тях се полагат  филийки домат, лук, лимон.  Най-отгоре се слагат малки парченца масло. Фолиото се завива около рибата. Пече се около 25-30 минути. Фолиото се сваля и се допича за около 10-ина минути.

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles