10.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Сладкиш от тиква и грис (царевично брашно)

Сладкишът от тиква и грис се прави изключително бързо. Подходящ е не само за десерт, но и за закуска.

АВАНТИВ миналото вместо грис българките са слагали царевично брашно. Затова можете да замените единия компонент с другия, за да се върнете към автентичността. Тази бърза закуска е била много популярна през 60- и 70-е години в Сезерозападна България. Любителите на комбинацията сладко – солено, могат да прибавят в сместа преди да бъде изпечена сирене.

Можете да поднесете парче от тази вкуснотия с чаша ароматно кафе или чай. Тези и много други продукти с отлично качество ще намерите във веригата магазини АВАНТИ (ТУК).

Продукти: тиква – 3 средно големи парчета, грис (царевично брашно) – 1 чаена чаша, захар – 1 чаена чаша, прясно мляко – 1 литър, ванилия – 2 прахчета, масло – 50 грама.

Приготвяне: Парчетата тиква се настъргват, към тях се прибавя гриста (царевичното брашно), захарта, ванилията. Залива се с прясното мляко и се разбърква. Изсипва се в намазнена и напудрена с брашно тава. Отгоре върху сместта се слагат малки парченца масло. Пече се докато горният слой получи лека коричка, а отдолу е с гъстотата на парфе. По желание повърхността може да се посипе с пудра захар или да се полее с капчици конфитюр.

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles