8.9 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

След тотална дезинфекция библиотеката във Враца отваря на 14 май

След основно почистване и тотална дезинфекция Регионалната библиотека „Христо Ботев“ във Враца започва да обслужва читатели на място в отделите „Заемна за дома“, „Детски отдел“, филиал в ж.к. „Дъбника“ и „Обща читалня“, информираха от там.  Работата с читателите ще се извършва при строго спазване на социалната дистанция и въведените противоепидемични мерки.

„До 13 май в библиотеката е направено пълно почистване на фондовете и инвентаризация“, уточни директорът на библиотеката Силвия Врачовска.

Всички върнати книги подлежат на карантина от 72 часа. В сградата и залите на библиотеката няма да бъдат допускани хора без маски.

В „Заемна за дома“ , „Детски отдел“ и филиал в ж.к. „Дъбника“ ще се допуска по един читател, а останалите ще трябва да изчакат реда си на разстояние не по-малко от 1.5 метра.

В „Обща читалня“ могат да влизат до трима потребители, а читателските места ще бъдат разположени на отстояние от 2 метра. Отделът ще работи за справки и времето, което може да бъде прекарано в помещението, е до 30 минути. Не се допуска използването на читателските компютри от потребителите. В сградата на библиотеката не се допуска струпване на хора. 

Отделите „Краезнание“ и „Изкуство“ ще работят по заявки, предварително изпратени на имейл: libvratsa@libvratsa.org. Необходимата информация ще бъде предоставена на следващия работен ден в отдел „Заемна за дома“.

Справочно-библиографски и информационен отдел ще обслужва дистанционно чрез запитване на имейл: libvratsa@gmail.com, фейсбук страницата: fb/libvratsa/ и телефон: 092/626 170. От библиотеката уточняват, че трябва да бъде описано каква информация ще е необходима и темата, за която се отнася. В кратки срокове на посочения от читателя имейл ще бъде върната сканираната информация, с която библиотеката разполага. Важно е да бъде оставено име и телефон за връзка.

Библиотеката ще обслужва читатели в следното работно време:

За отделите „Заемна за дома“, „Детски отдел“ и „Обща читалня“: понеделник – петък от 09.00 до 18.00 ч. 

За филиал в ж.к. „Дъбника“ 08.00 – 12.00 ч. и 13.00 – 17.00 часа.

Следвай ме – Култура

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles