17 C
София
сряда, април 17, 2024
spot_img

Слоеста салата от пиле и зеленчуци

Слоестите салати са ефектно и вкусно блюдо за гости, ако искате да изненадате с нещо, което още не са опитвали във вашата кухня. Те са вкусно мезе за всякакви напитки, дори могат да послужат за лек обяд или вечеря.

„Следвай ме” ви предлага слоеста салата от пиле и зеленчуци. Независимо от разнообразните продукти, тя е лека и изключително апетитна.

Продукти:  пилешко бяло месо или от бутчета – 200 г, червени чушки – 2 броя, домати – 1 голям или 2 малки, краставица – 1 брой, сухари скълцани – 50 – 100 г, сирене пармезан или друго твърдо сирене тип кашкавалено – 60 г, чесън – 2-3 скилидки, майонеза -4 супени лъжици, сол – на вкус.

Приготвяне: Най-напред се приготвят подправките. Скилидките чесън се обелват, пасират или се настъргват. Майонезата се разбърква с тях.

Пилешкото месо може да бъде сварено или печено. Може да се ползва и пушено пиле, но в такъв случай бъдете внимателни в осоляването, тъй като то е солено. В купа или чиния, в която ще поднесете салатата, нарежете пилешкото на малки парченца и го разстелете равномерно на дъното. Ако то не е пушено, леко го посолете. Нарежете чушките на малки парчета и ги сложете като втори слой върху месото, намажете ги с една лъжица от  майонезата.  Нарежете доматите на порчета с форма и големина по ваш вкус. Леко отстранете излишния сок от тях. Направете с тях трети слой, намажете с лъжица майонеза.  Препоръчва се да ползвате само месестата част от доматите. Краставицата се нарязва на кубчета, смесва се с част от майонезата и се оформя слой върху доматите. В остатъка от майонезата се слагат сухарите и се разбърква, оформя се слой. Накрая салатата се посипва с настърганото твърдо сирене.

 

 

 

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles