10 C
София
вторник, април 23, 2024
spot_img

Социалното министерство прави кариерен форум в Лондон на 7 март

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) в партньорство с Агенция по заетостта планира да проведе кариерен форум за българи във Великобритания на 7 март 2020 г. в посолството на България в Лондон, съобщиха от там. Предстоящото изложение е част от инициативата на министерството да организира форуми в чужбина за мотивиране и привличане на български граждани, учащи и живеещи извън пределите на родината, да намерят своята професионална реализация в България.

По време на кариерния форум в Лондон, българските студенти и млади професионалисти ще бъдат запознати с възможностите за реализация у нас и ще имат възможност да осъществят директен контакт с фирми-работодатели. Участието на фирмите-изложители е безплатно. Те ще имат възможност да публикуват безплатно своите работни места на сайта на EURES България – www.eures.bg, да получават документи за кандидатстване по обявите си и да поканят за интервю на форума одобрени кандидати.

На кариерните форуми участват компании от различни сектори на икономиката и индустрията – финансов, застрахователен, образователен, здравен сектор, IТ, бизнес, хранително-вкусова, химическа и машинна промишленост, услуги и логистика.

По данни на британската Агенция за статистика във висшето образование броят на студентите от България в Обединеното кралство е над 6000, които се обучават в повече от 50 направления.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles