18.1 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Спаначена торта – изненадата на трапезата

В последните години спанакът навлезе трайно и в сладкарството. Влагат го предимно в блатовете за торти. Сам по себе си, той не определя десерта със своя вкус, тъй като доминират много други, по-силни аромати. Предназначението му е предимно естетично. Със зеления цвят, който се запазва и при печене, на трапезата ще имате един по-различен и необичаен акцент.

Качество и изгодни цени

С тортата можете да поднесете както традиционното кафе и чай, така и леки ликьори, бяло вино или розе. Продукти с високо качеството можете да закупите от веригата магазини АВАНТИ. Вижте къде са те ТУК  и ТУК.

                                     Спаначева торта с маскарпоне

Продукти за блата: яйца – 4 броя, захар – 200 г (2 водни чаши), ванилия – 2 пакетчета, брашно – 200 г, олио от гроздови семки или друго без аромат – 100 г, бакпулвер – 1 (10 г), спанак – 200 г. Спанакът се попарва, ако е пресен, но не и замразеният.

Приготвяне: Спанакът и олиото се пасират. Яйцата се разбиват със захарта и ванилията до бяло, към тях се прибавя спаначената каша. Разбива се. Прибавя се брашното, добре да е пресято, като се бърка с миксера на бавни обороти. Блатът се пече във форма, която е намазана с растително масло и посипана с брашно. След изпичане и охлаждане се реже на три слоя.

Продукти за крема: маскарпоне – 50 г,  извара – 200 г, заквасена сметана – 200 г, желатин – 10 г, плодове – 500 г (ягоди, малини, круши, сливи и други, но не воднисти), пудра захар – 4-5 супени лъжици.

Приготвяне: Желатинът се разтваря. Пасираните плодове се разбиват със захарта. Прибавят се с биене на миксера маскарпонето, изварата, сметаната.  С крема се намазват блатовете. Украсява се  според вижданията на домакинята.

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles