7.1 C
София
вторник, март 19, 2024
spot_img

Стартира набиране на проекти по „Красива България” за 2023-та

Крайният срок е до 20 февруари, могат да участват . общините, областните управители и държавните институции

Стартира кампания за набиране на проекти по „Красива България” за 2023 година, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.

До 20  февруари 2023 г. общините, областните управители и държавните институции могат да кандидатстват по проект „Красива България” (КБ) към Министерство на труда и социалната политика (МТСП) за финансиране на проекти, които целят да осигурят подобрени работни условия и по-качествено обслужване на гражданите в областта на образованието, здравеопазването, социалните услуги, културата, администрацията, спорта и развлеченията.

Мярка М01 „Подобряване на обществената среда в населените места” е насочена към развитието на устойчива, свързана и достъпна обществена среда. По нея се допускат строително-монтажни/ремонтни работи в сгради, вкл. със статут на недвижима културна ценност, които са за обществено обслужване в областта на администрацията, културата и изкуствата, спорта и социалния туризъм.

Мярка М02  „Подобряване на социалната инфраструктура” има за цел да осигури подходяща и рентабилна образователна и здравна инфраструктура, както и да бъде използвана за оптимизация и модернизация на сградния фонд в сферата на дневните социални услуги. По нея се допускат строително-монтажни/ремонтни работи в сгради, вкл. със статут на недвижима културна ценност, които са за обществено обслужване в областта на образованието и науката, здравеопазването и предоставянето на социални услуги от нерезидентен тип.

Чрез мярката М02-01 „Подобряване на социалните услуги от резидентен тип” се цели обновяването на условията на живот на групи в неравностойно положение, като се създаде  подходяща социална инфраструктура за предоставяне на социални услуги в общността от резидентен тип, които заменят институционалната грижа. По М02-01 се допускат строително-монтажни/ремонтни работи в съществуващи сгради или самостоятелни обекти в тях, или ново строителство за предоставяне на социални услуги от резидентен тип. По нея не се допускат обекти със статут на недвижима културна ценност.

И по трите мерки може да се финансира благоустрояване на прилежащите външни пространства на съответните сгради, но в рамките на урегулираните поземлени имоти, в които те са разположени.

Подробна информация за условията за кандидатстване по време на кампанията може да се намери в рубриката Проект „Красива България”.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles