13.8 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

Стефан Данаилов в изкуствена кома, състоянието му тежко

Очаква се повече информация от ВМА след 10.00 ч.

Състоянието на Стефан Данаилов продъжава да е тежко. Той остава в изкуствена кома, в която го поставиха лекарите в реанимацията на Военно-медицинска академия в сряда (16 октомври) вечерта, съобщиха негови колеги. Пред „Нова телевизия” лидерът на БСП Корнелия Нинова също потвърди новината и увери, че е в постоянна връзка с болницата. Очаква се повече информация от лечебното заведение след 10.00 часа в четвъртък (17 октомври). 

76-годишният актьор е бил интубиран и поставен в изуствена кома заради затруднения в дишането.  

Преди седмица легендата на българското кино и театър беше настанен в интензивното отделение на ВМА заради събиране на вода в белите дробове. През август Ламбо бе приет по спешност в болница в Бургас, където му беше направена операция на тазобедрената става след падане.

Според лекари Стефан Данаилов вероятно има хипостатична пневмония, която е довела до полиорганна недостатъчност и затова се е наложило да бъде на асистирана вентилация. Обикновено това състояние се получава в резултат на обездвижване след травма. От своя страна, пневмонията води до дихателна и полиорганна недостатъчност.

Преди години звездата на българското кино и театър преживя онкологично заболяване, хипертоник е.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles