6.7 C
София
четвъртък, април 18, 2024
spot_img

Стефан Данаилов е излязъл от кома

Стефан Данаилов е излязъл от кома. Това съобщи в профила си във „Фейсбук“ лидерът на БСП Корнелия Нинова. „Скъпи приятели, много съм щастлива да ви кажа, че Стефан излезе от комата. Контактен е, диша самостоятелно и е много по-добре. Даже иска да се прибира у дома. На лекарите от ВМА – огромно благодарим!“, написа Нинова.

За излизането му от кома потвърди пред bTV и неговият доведен син Росен Цанков след посещение в болницата днес по обед. Той увери, че Данаилов е значително по-добре и разговаря, дори „иска да гледа мачове на Челси“.

Легендата на българското кино и театър бе приет в лечебното заведение на 9 октомври с усложнения след вирус. Впоследствие стана ясно, че е развил белодробна емболия и е трябвало да му бъде направена пункция. Стефан Данаилов бе приет по спешност в болница в Бургас след инцидент през август, където му беше направена операция на тазобедрената става. След допълнителни изследвания през септември на големия артист бе назначена рехабилитация във военния санаториум в Хисаря.  Въпреки това той се върна на сцена и дори игра в няколко постановки, където героят му е в инвалидна количка. За целта беше придвижван в провинцията с медицински бус, оборудван като линейка и придружаван от сестра, която да наблюдава състоянието на легендата.  Данаилов страда от Паркинсон, високо кръвно и сърдечни проблеми. Преди време преживя и онкологично заболяване като заради възстановяването си цели 5 години не се бе качвал на сцена.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles