20.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

Стъпка към дълголетието с едно лесно упражнение за глезените

Краката понясат не само тежестта на тялото и са от значение за добрия му баланс, но в тях са  и съдове, част от нашата кръвоносна система. Застоят  и недобрата циркулация водят до подпухване, болки и всякакви неудобства. Една стъпка към по-доброто здраве и дълголетието се постига с лесно упражнение за глезените.

Една уникална техника ефективно подобрява циркулацията на кръвта, предотвратява запушването на кръвоносните съдове и нормализира кръвното налягане. Също така подобрява и работата на мозъка – от чувството на тежест в главата не остава и следа.

Методът на проф. Микулин е много прост: трябва да се повдигнете на пръсти, така че петите да са на около 1 -5 см от пода, а след това рязко да се спуснете и по този начин да почувствате лек удар, какъвто се чувства при бързо ходене или тичане.

След 30-ина упражнения, които се извършват по едно в секунда, следва пауза от 5-10 секунди. Тоест 30 повторения с почивка между сериите от 5-10 секунди. Общо – 2-3 серии.

Упражненията могат да се правят навсякъде у дома или докато се раздвижвате на балкона няколко пъти дневно. Не трябва да се стараете да повдигате петите си по-високо от 5 см, защото вместо положителния ефект, може да се стигне до излишен стрес и умора в краката.

Това упражнение поддържа организма в добра форма, забавя стареенето, изхвърля токсините и е чудесна превенция от тромбофлебит, инфаркт на миокарда и инсулт.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles