12.8 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Оригинал или менте – трикове за разпознаване

Ако спазваме тези стъпки, няма да се вайкаме, че на цената на фирмен продукт сме купили имитация

Случало ви се е нещо да ви хване око и да сте готови да го купите. Може би дори сте го купили. Вкъщи обаче се оказва, че стоката въобще не е маркова, за каквато са ви я продали. Връщането е сложно – или ви мързи, или сте изгубили касовата бележка. Въобще, имате само една опция, да забравите и „марковата“ дреха да обличате, когато излизате да изхвърлите боклука. За да не ви подвеждат, защото някои фалшификатори успяват да излъжат дори познавачите, ви предлагаме няколко стъпки, по които да избирате стоките.

Лого

Логото на марката винаги е по вътрешните и по външните детайли на продукта. То е ясно, с нормални размери и е от традиционните за производителя цветове. Ако очертанията са размазани, то дрехата е реплика.

Качество

То може да бъде разпознато веднага. Качеството не се отнася само до материалите, но и до дребни неща, като равномерност на линиите, копчета, които са пришити симетрично, добре зашит цип и други. Всичко това трябва да е направено професионално и красиво при истинските маркови дрехи.

Запомнете MADE IN CHINA не винаги означава Реплика

„Произведено в Китай“ беше почти признание за имитация. Много луксозни марки отдавна са прехвърлили цялата или част от производството в Китай и други страни от третия свят. От 1994 г. Adidas премести основния капацитет в редица такива държави. За съжаление желаното „Произведено в Германия“ вече не може да се види на маратонки, дори във фирмения магазин. Това обаче не бива да ви плаши.

Баркод на етикетите

Всеки артикул има информация на своя етикет. Тя не се ограничава само до размери и как да ги перете или почиствате. Потърсете етикета от вътрешната страна на облеклата или обувките, което не нарушава визията им.

Първите три цифри от баркода са номерът на страната-производител. Ако са от Италия или Франция, оригиналността е на 100%.

Баркодът на продуктите на компанията, независимо от страната на произход на стоките, съдържа немски код, тоест първите три цифри трябва да са от 400 до 440.

Разбира се, много хора искат да си купят качествен чифт на евтина цена. но не забравяйте, че това не е възможно. Брандиран артикул просто не може да бъде евтин, дори от използваната категория. И това не е само високото име на компанията и качеството на продукта.

За производството на маратонки Adidas  се използват най-добрите материали и технологии. А известни модни дизайнери участват в създаването на нови колекции.

На маратонките на Adidas оригиналното лого в никакъв случай не е залепено! Винаги е издълбан в езика на обувката.

Шевове

Качеството на завършването на шева също може да ви помогне при покупката. Марковите артикули имат висококачествени, прави шевове, докато повечето фалшификати, дори и най-евтините маратонки, имат шевове с лошо качество с недовършени шевове. Обърнете внимание на стърчащите конци и разхлабените краища на конеца. Това не може да бъде в оригиналите, както и следи от лепило. Шевовете на оригиналната обувка са твърди, гладки и спретнати. Невъзможно е да им се намери недостатък нито от техническа, нито от визуална страна.

Връзките  на маратонките

Друг момент, на който си струва да се обърне внимание, е материалът, от който са направени отворите за връзките. Само по-старите модели са имали метални отвори. На свой ред всички нови модели без изключение се произвеждат с неметални отвори.

Маркови дрехи се продават само в официални магазини

 Не се доверявайте на групи в социалните мрежи или неизвестни сайтове. Ако имате дори малко съмнение, че нещо не е както трябва, можете да поискате сертификат за оригиналност. Онлайн също могат да ви бъдат изпратени или показани тези удостоверения.

Много е лесно да си купите реплика, защото тя може да бъде не по-малко красива от оригинала. Репликите са на много по-ниски цени, отколкото оригиналът. Ако искате маркови дрехи, но не ви се дават много пари, не се впускайте в пазаруване в съмнителни магазини.

И  помислете, защо да плащате една и съща цена за да получите нискокачествени продукти? Така че, когато купувате, се ръководете не само от емоциите, но и от общото впечатление. Дори ако имате малко съмнение или постоянно ви се предлага продукт, по-добре е да откажете покупката и да го потърсите на по-надеждно място с добра репутация.

Следвай ме – У дома /Дом и семейство

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles