8.2 C
София
събота, април 20, 2024
spot_img

Събират капачки за купуване на скъпа апаратура за бебета

Събитието е на 13 април във Варна

Поредното мащабно събиране на пластмасови капачки ще се състои във Варна на 13 април, събота, пред катедралния храм „Успение Богородично”. То е организирано от Сдружение „Аз вярвам и помагам“ и е с  подкрепата на Община Варна.

Със средства от рециклираните капачки ще бъде закупена и дарена скъпоструваща медицинска апаратура в помощ на медицинските грижи, които получават новородените деца в Специализираната болница по акушерство и гинекология  „Проф. Д-р Димитър Стаматов – Варна“, а за Многопрофилната „Св. Анна – Варна“ ще бъде закупена и дарена апаратура за детската хирургия.

„Сдружение „Аз вярвам и помагам“ вече има заявки, че хиляди от цяла Североизточна България ще се включат в инициативата, като над двадесет общини лично ще докарат своите капачки на площада. Очакванията този път са да бъдат събрани около 25 тона”, поясни организаторът Владислав Николов  и допълни, че   

най-голям поток от хора, които са заявили участие в нициативата и ще донесат събраните от тях капачки за рециклиране, се очакват между 10.00 и 11.00 часа. Самото събитие ще продължи от 09.00 до 16.00 часа.

За Сдружение „Аз вярвам и помагам“

Сдружението е регистрирано през 2016 г. във Варна и се представлява от Владислав Николов. До този момент с инициативата за събиране и рециклиране на капачки, сдружението с помощта на хиляди доброволци е предало над 69 тона, а със събраните средства са направени следните дарения:

•        мобилна аспирационна система за торакален дренаж при пневмоторакс в СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов – Варна”;

•        прецизен неонатален американски веноскоп в помощ на недоносените в Окръжна болница „Св. Анна – Варна”;

•        бебешки реанимационен кът с отоплител от най-ново поколение в СБАГАЛ „Проф. Димитър Стаматов – Варна”.

•        Японски кувьоз от най-ново поколение в отделението по неонатология в МБАЛ „Св. Анна – Варна”

•        Японски кувьоз от най-ново поколение в отделението по неонатология в МБАЛ „СБАГАЛ „проф. Д-р Димитър Стаматов – Варна”

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles