8.8 C
София
вторник, март 19, 2024
spot_img

Съблазнителни и сочни устни с мед и куркума

Устните, подобно на лицето, изискват постоянни грижи, особено през зимата, за да не се напукват. За целта можете да използвате мляко или лосион за почистване на грим (не съдържащи спирт), а ако не разполагате с тях – растително масло или подхранващ крем. За да са съблазнителни и сочни обаче, можете да използвате домашно приготвена маска с мес и куркума или само с мед. Преимуществата й пред другите козметични средства са, че е евтина, материалите са естествени и без химия.

Всякога, когато разполагате с 20 минути, нанасяйте слой мед върху устните си. След това той се измива или облизва.

Веднъж седмично правете следната маска: смесете една малка чаена лъжичка куркума с няколко капки мед и пресни листенца босилек, така че да се получи гъста паста. Най-добре е за целта да използвате дървено хаванче или друг подходящ съд, в който да стриете добре съставките. Намажете устните и оставете маската върху тях за половин час. Измийте.

Вечер преди лягане нанесете маска, приготвена подформата на каша от 1 чаена лъжичка пълномаслена сметана, в която се разбъркали ½ чаена лъжичка мед и ½ чаена лъжичка куркума. Опитайте да престои маската върху устните ви цяла нощ. Ако не успеете, измийте преди да заспите.

За подобряване на кръвообращението на устните, вечер ги масажирайте 5 минути с влажна четка за зъби с естествен косъм. Първо я потопете в топла вода с хлебна сода (в 1 чаша вода се разтваря 1/2 ч.л. сода), а след това в охладена преварена вода с лед. След масажа намажете устните с мазен крем.

 

 

Следвай ме – Стил

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles