10 C
София
вторник, април 23, 2024
spot_img

С билет за 1 лев във всички превози на София

Зеленото талонче важи за 4 декември заради мръсния въздух

С талонче за 1 лев във всички превозни средства на градския транспорт в София ще се возят пътниците цял ден на 4 декември. Това е т. нар. „зелен билет”, който се въвежда, когато поне два дни уредите измерят високи нива на фините прахови частици във въздуха, съобщиха от Столичната община.

Билетчето от 1 лев ще се продава от шофьорите и пунктовете на Центъра за градска мобилност, и ще важи както за метрото, така и за автобуите, травмаите и тролейбусите за целия ден. Той ще се продава още на касите на метрото и чрез мобилното приложение http://sofia.mpas.bg  С едно такова талонче човек ще може да пътува цял ден с каквото превозно средство му е необходимо.

С цел стимулиране използването на обществен транспорт, Столична община разкрива и временни буферни паркинги в най-дясната пътна лента по основни входни булеварди на столицата – бул.„Александър Малинов“при метростанция „А.Т.Балан“ и „Бизнес парк София, бул.“България“ между „Т.Каблешков“ и „Гоце Делчев“, при метростанция „Дружба“на бул.“Цветан Лазаров“ и бул.Кръстьо Пастухов“, бул.„Ботевградско шосе“ при спирката на трамвай №22, на бул.„ Царица Йоана“ при местростанция „Люлин“, на бул.„Панчо Владигеров“ при метростанция „Сливница“ и „Западен парк“.

От „Московска“ 33 продължават и с проверките на пунктове за вторични суровини, автокъщи, строителни обекти за нерегламентирано изгаряне на отпадъци, както и проверки за горене на отпадъци на открито в кварталите с най-много сигнали.

Общината съветват с хронични респираторни и сърдечно-съдови заболявания да избягват продължителен престой навън, а директорите на училища и детски градини да не провеждат занятия на открито.

 

 

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles