10.2 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

С червено вино срещу болестите на Алцхаймер и Паркинсон

Специалисти от Испания, САЩ и Великобритания са направили изследване, според което редовната консумация на истинско червено вино  риска от възникване на невродегенеративни заболявания. Това съобщава списание „Frontiers In Nutrition“,

Който разбира, АВАНТИ избира

Според учените тази напитка  съдържа компоненти, които, преминавайки през червата, образуват специални киселини, предпазващи невроните от вредни вещества. По този начин въпросните компоненти помагат да се предотврати увреждането на клетките, пряко свързано с развитието на невродегенеративни заболявания.

Качествени стоки на изгодни цени в магазини АВАНТИ – ТУК и ТУК.

В хода на изследването специалистите са установили, че най-активната винена киселина е 3,4-дихидроксифенилоцетната киселина. Тя е в състояние да защити клетките както в ниска, така и във висока концентрация.

Учените обясняват, че съдържащите се във виното вещества забавят процесите на разрушаване на клетките и са отлична профилактика срещу болести като Алцхаймер и Паркинсон.

Друго проучване пък сочи, че много полезни за очите са сьомгата, сиренето, червеното вино и фъстъците. Учените, които са го реализирали подчертават необходимостта от осигуряване на четирите основни групи хранителни вещества, включително витамини и минерали, цинк, селен и мед.

Слепотата спохожда все повече хора по света, като най-често срещаните очни заболявания са катаракта, глаукома, синдром на сухото око. Експертите прогнозират, че това може да се влоши, ако хората не започнат да се грижат за зрението си с храната, която ядат. Те препоръчват на трапезата да присъстват често плодове и зеленчуци, хляб, ориз, картофи, боб и други храни, съдържащи скорбяла, месо, риба, яйца и други немлечни източници на протеини, мляко и млечни храни.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles