9.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Тази година времето е изключително благоприятно за любителите на ски

За любителите на белите спортове тази година времето е изключително благоприятно, а бизнесът и туристическия бранш са обнадеждени за успешен сезон. Неприятният момент идва с покачването на цените и тъй като поскъпването е навсякъде и за всичко, и тарифите за лифт карти са актуализирани, съобщава БГНЕС.

Пампорово побърза и откри сезона ден по-рано. Заради много сняг още вчера любителите на зимните спортове успяха да се пуснат по пистите в красивите Родопи. В Банско всички писти бяха подготвени също ден по-рано, а на връх Тодорка измериха 1,3 метра сняг. На Боровец също се радват на страхотни зимни условия, но въпреки това от курорта обявиха, че оръдията за сняг няма да спират.

На Пампорово от 18 до 28 декември, включително, е в сила промоционален период с цени на еднодневна лифт карта, които запазват миналогодишните стойности от 62 лева за възрастен, 49 лева за младеж и 37 лева за деца. От 29 декември в сила влизат редовните цени на ски услугите за зимен сезон 2021/2022 с цена на еднодневна лифт карта 75 лева за възрастен, 59 лева за младеж и 45 лева за деца.

В Банско до 26 декември цените са от миналия сезон. От 27 декември обаче дневната лифт карта за възрастни ще е на цена от 79 лева, за студенти/ученици от 13 до 19 години и за пенсионери до 75 години – 70 лева, а за деца от 7 до 12 години – 43 лева. Символична сума от 1 лев ще се заплаща за деца до 7-годишна възраст и пенсионери над 76 години. 61 лева е полудневната карта, която може да се ползва след 12:30 часа за възрастни.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles