20.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
spot_img

ТИР-аджия спи в камиона пред дома си, за да не зарази своите зарази близки

ТИР-аджия спи в кабината на камиона пред дома си десет дни, за да не зарази с коронавирус своите близки. Човекът решил по този начин да спази препоръчваната двуседмична карантина срещу Covid-19. Този случай разказа по време на всеидневния сутрешен брифинг по повод новата зараза ген.-майор поф. Венцислав Мутафчийски, ачалник на Военно-медициска академия и началник на Оперативния щаб, създаден предвид коронавируса. По думите му обаче има и недобросъвестни граждани, които се връщат от страни с огнища на заразата, но не спазват давани от здравните власти предписания.

Националният оперативен щаб отчита, че са изследвани 99 потенциално заразени пациенти у нас, но всички от тях са отрицателни. Пробите са разпределени в Националната лаборатория – 66, останалите са във ВМА и Варна. Вчера са били освободени пациенти, чиито повторни проби са отрицателни и са изкарали карантинния период.

„В света има 102 000 регистрирани случая с коронавирус, смъртните са 3500 случая. В Сърбия е обявен първи случай, както стана ясно вчера. В Италия има 4600 случая. В Германия и Франция вървят към 700 случая. Това са данни от 6 ч. тази сутрин. 99 потенциални пациенти са изследвани за коронавирус у нас, всички са отрицателни, заяви ген.-майор проф. Мутафчийски. – Получаваме много обаждания и имейли. Получаваме съобщения от организации, които правят публични и спортни събития, които са в духа на грипната епидемия и заплашващия ни коронавирус. Отговаряме на запитвания и сигнали непрекъснато“, посочи той .

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles