19.2 C
София
сряда, април 24, 2024
spot_img

Торта „Да умреш за моркови”

Един лек и много вкусен сладкиш, който грабва гостите веднага

От : Пенка Яноти, Итака – Гърция

Ползите от суровите моркови са всеизвестни. Ние няма да ви убеждаваме, че нашата торта „Да умреш за моркови” също носи ползи. Вие сами ще се разберете, ако я приготвите.

Магазини АВАНТИ – отлично качество за всеки (ТУК)

Със сигурност ще се убедите, че това е един лек, но много вкусен сладкиш, който ще вземе акъла на гостите ви. Можете да поднесете парче от нея с чаша кафе, чай, а защо не и с бяло вино, кампари, джин фис или друг коктейл. Всичко за доброто настроение на вашата трапеза можете да намерите в магазини АВАНТИ (виж ТУК).

Продукти и приготвяне на тестото:

Три яйца се разбиват добре с 2 чаши захар и щипка сол, докато се получи крем. Прибавя се 1.1/4 чаша олио. Може да се замени със зехтин, но става  тежко. Разбира се отново и на дози, с шпатула се добавят пресято 2 чаши брашно, 1чаена лъжичка сода, 1.1/2 чаена лъжичка бакпулвер  и 1 чаена лъжичка канела. Докато се прибавят продуктите, бъркането продължава. Следва добавянето на 2 чаени чаши настъргани на ситно моркови, 1 чаена чаша кокосови стърготини, 1 чаена чаша смлени орехи и ванилия. Накрая се добавя 1 чаена чаша нарязан ситно ананас (може и от консерва, като отцеждаме от сока).

Пече се във форма с диаметър 22 см върху хартия, с която са облепени и стените. Печенето е на 175 градуса в продължение на 40 минути, но все пак, наблюдавайте какво се случва във фурната.

Изчаква се печивото да изстине. Реже се хоризонтално на три блата. Маже се с крем.

Продукти и приготвяне на крема:

Добре се разбъркват 2 кутии сирене „Филаделфия” или 3 пакетчета крема сирене, и ½ чаена чаша меко масло, и още толкова пудра захар и 1-2 прахчета ванилия. Маже се върху всеки блат, встрани и отгоре. За украса от крема се правят розички с шприц околовръст, в средата се посипват натрошени или смлени орехи и кокосови стърготини.

За блатовете – могат да се изпекат три отделно.

Препоръчва се да престои една нощ в хладилника преди консумация.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles