12.8 C
София
петък, април 19, 2024
spot_img

Трима станаха заразените депутати с коронавируса CODIV-19

Трима станаха заразените депутати с коронавируса  CODIV-19. След като преди два дни излязоха положителните проби на д-р Хасан Адемов от ДПС, днес с полотелни проби са председателят на парламентарната  групата и председател на здравната комисия д-р Даниела Дариткова  (ГЕРБ) и депутат от Пазарджик Даниела Малешкова, която също е от ГЕРБ.

„Нямам никакви оплаквания. Чувствам се  добре”, каза депутатът Дариткова.  

Д-р Дариткова обяви, че ще консултира своите паиенти по телефона, а в кабинета й в Смолян ще работят нейни колеги. Тя поясни, че в последата седмица, когато е преглеждала, е била със защитни предпазни средства и е спазвала всички хигиенни изисквания, което не позволява разнасяне на инфекцията.

Депутат Даниела Малешкова написа на стената си във Фейсбук, че няма оплаквания и се чувства добре, но е у дома си, където ще изкара карантината.

Двете народни представителки ще бъдат в карантина 28 дни. След това следва да им бъдат направени по още две проби дори да се чувстват добре.

Преди два дни положителна проба даде и депутатът от ДПС д-р Хасан Адемов.  Той е в болница, но състоянието му е добро.

До четвъртък вечерта проби за изследване са дали 184-ма депутати от общо 240.

На половината от изследваните, които са дали материал, те са отрицателни. Очакват се в петък  да бъдат готови и останалите.

Предстои да бъдат тествани и служителите в  Народното събрание.

457 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас към 16.30 часа в четвъртък, съобщиха от Оперативния щаб.  Оздравели и изписани след болнично лечение са 25. Новите лабораторно доказани случаи са 8, като всички са в София. Лабораториите работят и в момента, като продължават да изследват взети днес проби.

179 са лицата с потвърдени положителни проби, които са настанени в болница. От тях 18 са в реанимация. 258 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 199 на жени. Сред новооткритите случаи има и дете на 9 годинки.

Случаите в Благоевград са 14, в Бургас – 20, във Варна – 23 във Велико Търново – 3, във  Видин – 1, в Габрово – 2, в Добрич – 10, в Кърджали – 7, в Кюстендил – 6, в Ловеч – 1, в Монтана – 18 ,в  Пазарджик – 8, в Перник – 6, в Плевен – 9, в  Пловдив – 27, в Русе – 1, в Силистра – 2

, в  Сливен – 5, в Смолян – 11, в  София – 274, в Стара Загора – 3, Хасково – 2 и в Шумен – 4.

Заразените медици са 20 човека.

„Извънредното положение ще бъде отменено, когато случаите започнат да намаляват”,  заяви ген.-майор проф. Мутафчийски.

Следвай ме – Здраве

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles