10 C
София
вторник, април 23, 2024
spot_img

Три начина за паниране на сирене

Панираното сирене е апетитно и вкусно мезе. Приготвя се лесно дори от начинаещата домакиня и може да има безброй вариации. „Следвай ме” ви предлага три от тях.

По македонски

Продукти:  овче сирене – 400 г,  яйца – 2 бр.,  галета – около 100 г за овалване,  червен пипер – 1 ч.л., черен пипер – щипка,  чубрица – щипка,  люти чушки – 1 бр.,  магданоз – няколко стръка,  олио – за пърженето в  тигана.

Приготвяне: ако сиренето е много солено, накиснете го във вода предварително. Разбийте яйцата.  Сложете в тях черния пипер, чубрицата, нарязаните на ситно или смлени люти чушки и магданоза. Разбъркайте. Нарежете сиренето на парчета по форма и големина по ваш избор. Налейте малко олио в тигана. Когато то се нагорещи, сложете да се пържат парчета сирене, натопени в яйцата с подправките, а след това в галетата.

Поднасят се със салата или гарнитура от зеленчуци.

Панирани топени сиренца с корнфлейкс

За тях са ви необходими следните

Продукти:  топено сирене – 1 брой, яйца – 2 броя, корнфлейкс или брашно – 200 г, вода с лед в нея.

Приготвяне: Топеното сирене се нарязва на филиите, т.е. на колелца с дебелина  1-2 см.  Нагорещете мазнината в тигана, в който ще ги панирате.  Нарязаните парченца сирене се потапят първо в студена вода, в която има лед и много бързо се оварват в корнфлейкс или брашно, а после се овалват в яйцата и отново се овалват в корнфлекса (брашното). Изпържените сиренца се изцеждат върху кухненска хартия преди сервиране.
Панирано сирене в галета с бира

Приготвените по този начин сирена се сервират докато са топли и с мека вътрешност. За тях са необходими следните

Продукти: сирене – 500 г, бира – 100 млл, яйца – 4-5 броя, галета – 1 чаена чаша, брашно – 2 чаени чаши, олио – 3 чаени чаши

Приготвяне:  Жълтъците и белтъците на яйцата се отделят. Жълтъците се разбирват с бирата. В тях постепенно се сипва  брашното, за да се получи гъста каша. Отделно белтъците се разбиват с щипка сол и внимателно се прибавят към жълтъците.

Преди панировката сиренето трябва да е престояло на студено в хладилника поне 20 минути. То се нарязва на правоъгълници с малка големина. Парчетата се овалват в сместа, след това в глетата и се изпърждат с обръщане от двете страни. Преди поднасяне се препоръчва сиренето да се отцеди от мазнината върху кухненска хартия.

 

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles