10 C
София
вторник, април 23, 2024
spot_img

Туршия домати по корейски

Доматите по корейски са идеална туршия за зимата. Тя се приготвя много лесно. Най-важното е доматите да са здрави, за предпочитане е да са по-дребни, продълговати и да не са много сочни.

Продукти: От посоченото количество излиза около 1,5 кг готов продукт. Необходими са домати – 1 кг, чесън – 1 едра глава, чушки – 200 г, млян червен пипер – на вкус, млян кориандър – щипка, зеленина (магданоз, копър и др.) – 1 неголяма връзка,  чили прясно – 20 г (може да го замените с люти чушлета,  ако не намерите), сол – 20 г, захар – 40 г, оцет 9% – 60 мл., олио – 100 мл.

Приготвяне: Най-напред се приготвя плънката за доматите. За целта с блендер или месомелачка се смилат чушките, чилито или лютите чушлета, чесъна и зеленината. Изсипва се в подходяща дълбока и голяма купа или тенджера. Налива се оцетът, олиото, солта и захарта. Разбърква се.

Доматчетата се измиват добре. Разрязват се на 4 части. Ако са по-големи, на 6 или повече. Изсипват се в купата (тенджерата) със смлените продукти, разбърква се. След това сместа се разпределя в буркани, запечатва се и се стерилизира точно 20 минути. Съхранява се на хладно място, както всяка друга зимнина.

 

Следвай ме – Гурме

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles