10.2 C
София
четвъртък, април 25, 2024
spot_img

Царската туршия – уникалната рецепта

Изобилства на така необходимия ни витамин С за защита от вирусите, обичат я и бедни, и богати

Едва ли има дом, в който през есента да не започна голямото запасяване за зимата.

Който разбира, АВАНТИ избира

Дори хората в града, които нямат зеленчуци собствено производство, се стараят при възможност или да поръчат направата на някой друг буркан на близки, или бързат да си купят от фермерските базари. „Следвай ме“ ви предлага една уникална рецепта на царска туршия така обичана и от бедни и богати. Тя е идеална за всяка трапеза още повече, че приготвена в посочената в нашата рецепта марина, тя изобилства на така необходимия ни срещу вирусите витамин С. За доброто настроение пък, магазините АВАНТИ предлагат изобилие на продукти, вижте ТУК.

Продукти и приготвяне:

Те са за 2 буркана по 3 литра всеки – общо за 6 литра.

В тенджера се наливат 9 чаени чаши вода, 2 чаени чаши оцет, 2 чаени чаши и половина захар, половин чаена чаша сол, половин чаена чаша олио
подправки – черен пипер, малко бахар, дафинов лист. Сместа се кипва и докато е гореща, се налива върху приготвените и подредени в бурканите зеленчуци – карфиол, моркови, чушки камби, може и малко зеле. На един литър се сага по един аспирин. Ако смятате да я консумирате скоро, аспирин не е необходим. Опитайте, няма да съжалявате.

Следвай ме – Гурме

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles