9.6 C
София
сряда, април 24, 2024
spot_img

Условията за туризъм в планините са лоши

Условията за туризъм в планините са лоши, предупредиха дежурните от Планинската спасителна служба (ПСС) на БЧК. На повечето места духа вятър – от слаб до умерен, има и превалявания от дъжд.

Информация за обстановката в планините може да намерите на адреса на ПСС на БЧК в интернет. Вижте ТУК.

Телефоните, на които можете да се информиране, както и да подадете сигнал за бедстващ планинар са: 02/ 9632000 и 088 1470.

След обяд над полупланинските и планинските райони ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще превалява, а на места и с гръмотевици. Неблагоприятно ще е времето за излизане сред природата особено в източните планински райони.

„Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина временно силен западен вятър. Максималните температури ще са предимно между 22° и 27°”,  съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). По Черноморието облачността ще е разкъсана намаляваща до предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен западен вятър, който след обяд временно ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са между 20° и 23°. Температурата на морската вода е 17°-20°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Следвай ме – Общество

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest Articles