10.2 C
София
петък, март 29, 2024
spot_img

Учителки пердашат директорка на училище пред учениците

Грозната картина се е разиграла в 142 Основно училище и 203 Професионална езикова гимназия „Свети Методий” в София

За грозна картина в две столични училища, обитаващи една и съща сграда разказа общинският съветник Грети Стефанова по време на заседанието на комисията по образование и кулутура към Столичния общински съвет. Не от вчера 142 Основно училище „Веселин Ханчев“ и 203 Професионална езикова гимназия „Свети Методий“ в софийския район „Красно село“ враждуват кога по-тихо, кога по-шумно помежду си. Причината е, че те не успяват да си поделят общинската собственост.

„Директорката на едното училище е била бита и гонена от учителки от другото училище, като децата са станали свидетели на абсурдната ситуация”, разказва в комисията общинският съветник Грети Стефанова. Тя настоява колегите и съветници да вземат отношение по проблема и да окажат съдействие за решаването на проблема.

„Между 800 и 1000 деца гледат този цирк, и това е в центъра на София“, казва общинският съветник.  

Проблемът между директорите на двете училища шефката на дирекция „Образование” в Столичната община Мария Минчева. Тя обясни, че се води активна кореспонденция както с директорите, така и с районната администрация за изясняване на нещата. От Столична община дори са дали указания.

„Във връзка с проблема са проведени много срещи, като неофициално кметът на района Росина Станиславова е съобщила в писмо, че ще подкрепи сливането на двете училища”, казва още Минчева.

От комисията по образование и култура в Столичния общински съвет взеха решение да проучат казуса и да вземат възможно най-доброто решение по въпроса.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles